Kirjavinkkaus

Moi! Tällä kertaa vuorossa on kirjavinkkaus. Suosittelen hyviä kirjoja, jotka olen lähiaikoina lukenut. Takakannessa on jonkin verran juonipaljastuksia, joten jos haluaa välttää juonipaljastuksia, kannattaa takakannet hyppiä yli.

Kummat

Kummat

Kirjoittaja: Eli Brown

Sivumäärä: 332

Arvosana: 10-

Ikäsuositus: 11-15

Takakansi: Peili joka johtaa toiseen maailmaan, tulitikut jotka voivat pysäyttää ajan, sulkakynä joka kirjoittaa eri kielillä – kummat ovat tavallisia esineitä joilla on epätavallisia ominaisuuksia. Clover Elkin asuu Kenturiovuoristossa ja auttaa lääkäri-isäänsä potilaiden hoitamisessa. Hän on kiinnostunut kummista ja tutkii isältään salaa Poikkeavien esineiden rekistereitä. Salaa siksi, että Cloverin äiti on ollut kummien tutkija ja keräilijä ja kuollut kun Clover oli vauva.

Yhdistyneiden osavaltioiden rajan takana on Ranskan Louisiana ja jännitys maiden välillä kasvaa koko ajan. Clover joutuu pakenemaan kotikylästään isänsä murhaajia. Matkalla kummalogien luo hän kohtaa puhuvan Kukon ja salaisuuksia ahmivan Hatun, ja koko ajan Cloveria jahtaavat roistot, joiden päällikkö on Vuoren noita, rajaseutujen pelottavin olento.

Oma arvioini: Kummat on mielenkiintoinen kirja, jossa on mukana kaikkea ihmeellistä. Tapahtumat alkavat heti alussa jyllätä nopeasti eteenpäin, ja samaa vauhtia mennään koko kirjan. Kirjassa on jännitystä ja taikuutta juuri sopivassa suhteessa.

Jatko-osa(t):jatko-osia tulossa, mutta en vielä tiedä nimiä

 

Caapparin kääty (Roistoakatemia #1) :: Tuuli Vuorma - Risingshadow

Roistoakatemia – Caapparin kääty

Kirjoittaja: Tuuli Vuorma

Sivumäärä: 565

Arvosana: 10

Ikäsuositus: 12+

Takakansi:

Roistoakatemia kertoo 16-vuotiaasta Roi Hopposesta, joka on aina halunnut poliisiksi. Erehdyksen kautta hän päätyy Poliisiopiston pääsykokeen sijaan Roistoakatemiaan. Roi ottaa vastaan paikan oudossa oppilaitoksessa aikomuksenaan selvittää alamaailman touhut ja ilmiantaa rosvot myöhemmin. Hän väittää vanhemmilleen päässeensä poliisikouluun, mutta viettää todellisuudessa päivänsä aivan toisenlaisessa opinahjossa.

Pikkuhiljaa Roi huomaa, että hänen suunnitelmassaan on aukkoja. Ei nimittäin ole kovin helppoa väittää valheellisesti olevansa poliisiopiskelija, kun oma setä on lainvartija ja pikkusiskoillakin on liian terävä havainnointikyky. Roi ei ole myöskään ottanut huomioon, että viettäessään aikaa rosvojen parissa heistä saattaa tulla hänelle yllättävän läheisiä ystäviä. Näin suuren salaisuuden pitäminen ei ole helppoa – varsinkaan tilanteessa, jossa Roi saa tietää, missä roistojen kiivaasti etsimä kääty majailee. Hän joutuu punnitsemaan, pyhittääkö tarkoitus keinot, ja tekemään vaikean valinnan.

Oma arvioni:

Roistoakatemia-sarjan ensimmäinen osa on mielenkiintoinen ja mukaansatempaava. En muista kovin paljoa, sillä luin tämän jo syksyllä, mutta Tuomitun ruusun sain juuri tänään loppuun. Kirja voi ensinäkemältä vaikuttaa pitkältä, onhan siitä yli 500 sivua, mutta tarinaa on mielenkiintoista seurata ja loppu tulee liian nopeasti.

Jatko-osa(t): Hotelli Tiilenpää, Angedelin prinsessa, Tuomitun ruusu

 

 

En saanut tähän enää enempää kirjoja – tai en ole lukenut viime aikoina kovin paljoa muuta, kun nämä, Selviytyjiä (uudelleen) ja Septimus Heap-sarjaa, jonka ehkä esittelen myöhemmin, jos ehdin/jaksan. Ensi postaukseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *