Joulu ilman jouluntuojaa

Heii! Tämä on tällainen lyhyt teksti, jonka kirjoitin vuosi sitten hieman joulun jälkeen, siis tämän vuoden alussa ja ajattelin nyt julkaista tämän.

 

Kävelen kaupungilla. Joululaulut soivat joka paikassa, mutta niistä ei tule iloinen mieli.

Joululaulut saavat muistamaan hänet.

Hän rakasti joulua, askarteli aina enkeleitä niin täysillä ja vaati, että äiti ripustaisi ne kuuseen, vaikka ne olivatkin epätäydellisiä.

Hän raahasi aina äidin jokaikiseen kadun kauppaan, varsinkin jos niissä myytiin jotain jouluista ja kiljui ja mökötti, jos emme menneet. Mutta aina mökötys vaihtui nopeasti innostukseksi.

Hän kirjoitti joka joulu lahjatoivelistoja, joihin sisältyi suurinpiirtein kaikki kaupan lelut. Isällä ja äidillä oli aina melkoinen arpominen hänen rakkaimmista toiveistaan.

Hän oli aina joulutunnelmissa, koristeli kuusta ja pelasi jouluyönä lautapelejä kanssani yöhön asti, kunnes nukahti naama suklaassa ja minä kannoin hänet sänkyyn.

Hän uskoi joulupukkiin tosissaan.

Joulu oli hänen lempijuhlansa.

Haluaisin huutaa ”rakas pikkusiskoni tule takaisin, muuten tänä vuonna ei tule joulua!” mutta olen keskellä katua.

Haluan pikkusiskoni takaisin. Muistan, kuinka näin hänen auton alle jääneen ruumiinsa ojassa. Katsoin sitä silloin vain lyhyen vilkaisun verran, mutta silti se kuva on syöpynyt mieleeni ikuisiksi ajoiksi.

Joulu ei tunnu nyt miltään.

Pikkusiskoni oli se, joka toi joulun kotiin.

 

 

Siinä se. Mitä pidit? Odotatko jo kovasti joulua? Minä ainakin, ja synttäreitä myös!

4 kommenttia

    1. Oho, olin itse unohtanut vastata tähän, mutta siis aika vähän on kai… Cecilian Kynän kertomaa on kyllä ainakin aktiivinen: https://kynan-kertomaa.webnode.fi/ ja Annin tarinablogissa ja Viljan ajatuksissa on kans vähän jotain. Ja sitte on paljon tarinablogeja, joissa on nyt tosi hiljasta. Kannattaa ehkä lähteä linkkarilistojen kautta etsimään aktiivisia tarinablogeja 😉

      Vastaa

  1. Mä oon ihan myöhässä mut anywayy
    TÄÄ TEKSTI ON NIIN IHANA MITÄÄÄH SIIS OMD 🫶

    Vastaa

    1. Mäki kommenttiin vastaamisessa😂
      KIITOOS💚💚🩵

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *