Stellan erikoinen vessareissu

Heipähei! Tänään on tällainen tarina as– eikun hetkonen, siinä menee koko juoni jos paljastan sen nyt. No, kuitenkin tällainen kiva tarina. Lukuiloa:) Ja ai niin vielä niistä kilpailun kirjoista, olen saanut yhden luettua, ja kaikki muut paitsi yhden hankittua.

 

Tunnin olisi pitänyt alkaa jo kaksi minuuttia sitten, mutta minulla oli hirveä vessahätä, olisi pakko käydä ennen tunnin alkua. Välitunti oli mennyt kavereiden kanssa nauraessa enkä ollut ehtinyt käydä.

Säntäsin ensimmäiseen vessaan, jonka näin. Sen ovessa oli joku lappu. En ehtinyt lukea mitä siinä luki, sillä säntäsin vessaan.

Saatuani asiani toimitetuksi ja kädet pestyä, säntäsin ovelle. Riuhtaisin sen auki ja valmistauduin juoksemaan, mutta pysähdyin äkkiä. Tämä ei ollut se oppilaita täynnä ollut ahdas käytävä, jonka varrella vessa sijaitsi, vaan pimeys, josta näkyi aavistus valoa.

Missä minä oikein olen, ihmettelin. En ollut ikinä käynyt tässä paikassa.

Alhaalta näkyi valoa ja lähdin haparoimaan eteenpäin. Törmäsin äkkiä seinään. Otin puhelimeni valon esiin ja valaisin ympäristöä. Seisoin jonkinlaisessa leveässä komerossa. Takanani oli ovi, jossa luki:

 

Siirtymäkoppi

 

Mitä minä olen mennyt tekemään? ajattelin. Päätin kuitenkin tulla tästä komerosta ulos ja tarkastella hieman ympäristöäni. Kyllä minä takaisin tänne löytäsin.

Työnsin komeron oven auki. Sen ovessa luki kissan kokoisin kirjaimin:

 

PÄÄSY ASIATTOMILTA KIELLETTY!!!

 

Pujahdin nopeasti ulos ja jäin tarkastelemaan muuta ympäristöä.

Olin jonkinlaisessa melko autiossa käytävässä. Valot olivat himmeän keltaisia ja paikka näytti vähän rämältä ja vanhalta, vaikkakin huomattavasti jännittävämmältä kuin oma kouluni. Käytävän varrella oli erilaisia ovia. Lähdin kävelemään kohti käytävän toista päätä. Minua kiinnosti, missä olin. Tosin myöhästyisin varmasti oppitunniltani, mutta olin muutenkin niin paljon myöhässä, että sillä ei ehkä olisi väliä. Tämä vaikutti paljon mielenkiintoisemmalta.

Kävelin käytävää eteenpäin rauhallisesti. Ketään ei näkynyt. Käytävän varrella oli ovia, joissa luki:

 

VAARA


SISÄÄN OMALLA VASTUULLA

LH 7

T1

S3

4

ÄLÄ TULE TÄNNE

Johtokunta

 

Kävelin kuietnkin eteenpäin, enkä jäänyt ovien luo. Käytävä teki lopulta mutkan, ja sen takaa paljastui suuri ovi, jossa luki:

 

SALIIN

 

Työnsin oven auki. Ajattelin ensin sen olevan lukossa, mutta ei se onneksi ollut. Astuin ulos. Takanani oli ovi, jossa luki:

 

Huoltotilat

EI OPPILAILLE

 

Kävelin vähän matkaa kohti suuren ruokasalin pöytiä. Sitten jäin tarkkailemaan ympäristöäni. Ketään ei näkynyt. Sali oli suuri ja juhlava. Pidin siitä, vaikka koko paikka oli minulle vieras. Olin utelias ja takaisin kouluun palaaminen kuulosti ehdottoman tylsältä ja kuolettavalta. 

Seisoin siinä, kunnes äkkiä kuulin ääntä takaani. Käännähdin ympäri, ja näin pitkän miehen, joka katseli minua mietteliään näköisenä. Mitä hän olettaa minun tekevän? pohdin. Onneksi minun ei tarvinnut miettiä sitä, sillä mies itse avasi suunsa.

– Et taida olla tämän koulun oppilaita? mies kysyi.

– Öm en, vastasin.

– Mistä sinä olet tullut? mies kysyi.

– Koulun vessasta, vastasin totuudenmukaisesti.

– Et kai käyttänyt siirtymäkoppia? mies kysyi.

– Tuota… taisin käyttää, sanoin.

– Aivan, aivan, mutta eivät siirtymäkopit aivan kaikkia päästä läpi. Sinussa täytyy olla taikaa, mies sanoi.

– Mistä sinä puhut? Mikä tämä paikka on? Ja kuka sinä olet? kysymykset pulppusivat suustani yhtenä tulvana.

– Ai niin, anteeksi. Unohdin esitellä itseni, minulla on sellainen hieman paha tapa. Minä olen Taikaopiston rehtori William Nykänen. Ja tämä on siis Taikaopisto, Suomen paras taikakoulu tai eihän Suomessa muita varsinaisia taikakouluja ole. Ja sinun täytyy olla taikavoimainen, sillä siirtymäkopit toimivat ainoastaan taikaa omaavilla ihmisillä, mies selosti. – Ja nyt esitän sinulle tärkeän kysymyksen. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa, opiskella Taikaopistossa, jolloin kerron sinulle lisää, tai olla ottamatta paikkaa vastaan, jolloin pyyhin muistisi ja otan taikasi talteen, jottet käytä sitä väärin tietämättömyyttäsi.

– Apua, en minä osaa valita, sanoin. 

– Sinun täytyy. Harkitse tarkkaan, sillä jos tulet tänne opiskelemaan käyttämään taikuutta, yhteytesi vanhempiisi ja muihin kavereihisi heikkenee. Mutta saat täältä ystäviä ja opit käyttämään taikuutta. Jos taas hylkäät tämän mahdollisuuden, elät tavallisen elämän, rehtori sanoi.

– Odota, mietin hetken, sanoin.

– Mieti vain rauhassa, rehtori kehotti.

Uppouduin ajatuksiini. Taikaopisto kuulosti siistiltä ja omassa koulussa minulla ei oikein ollut ystäviä. Tosin muualla oli. En kuitenkaan tiennyt, halusinko näin epätavallisen elämän. Koulussa pyyhki hyvin ja olin jo valinnut, mihin lukioon menisin. Mutta voisin helposti saada täältä ystäviä ja koulutusta ja taikuus kuulosti siistiltä. Sitä paitsi en halunnut, että muistiani tai taikuuttani käpälöitäisiin.

– Uskon, että oikea ratkaisu on jäädä tänne, sanoin lopulta.

– Mahtava päätös! rehtori huudahti. – Lupaatko jäädä tänne, oppia taikuutta, ja pitää sen salassa?

– Ehdottomasti! huudahdin. 

– Hieno homma. Mikä on nimesi ja ikäsi? rehtori kysyi.

– Stella Lamminen, vastasin. – Olen 13 vuotta ja kahdeksannella luokalla. Täytän 14 joulukuussa.

– Saman ikäinen kuin Tiina. Hyvä homma! Tai siis hän on vasta seiskalla, mutta tuskin se teitä haittaa, rehtori hymyili.

– Kuka ihme on Tiina? kysyin.

– Tyttö, joka tuli tänne metrolla juuri puoli tuntia sitten, rehtori vastasi. – Aloittaa uutena I luokalla. 

– Menenkö minäkin ykköselle? tiedustelin.

– Juu, rehtori vastasi. – Minun täytyy teettää sinulle koulupuku, antaa kirjat ja lukujärjestys ja kartta ja sitten ehkä voit mennä tunnille.

 

Toimenpiteet sujuivat nopeasti. Pian olin valmiina ensimmäiselle oppitunnilleni taikakoulussa. Ensimmäisenä olisi näköjään taikakulttuuria. Se kuulosti erikoiselta, mutta jännittävältä ja mielenkiintoiselta.

 

  • Alkemia 3 I
  • Fysiikka ja matematiikka 3 I
  • Luonnontieto 3
  • Taikaliemet 2 I
  • Loitsut 3
  • Monimutkaiset loitsut 2 I
  • Taikaeläimet 2 I
  • Suomi 3
  • Taikaliikunta 2 I
  • Taikakulttuuri 2 I
  • Englanti 2 I
  • Ranska 2 I
  • Luova taiallinen työskentely 2 I
Klo Ma Ti Ke To Pe
9.15-10.00 Suomi Englanti Ltt Luonnontieto
10.00-10.45 Taikakulttuuri Suomi Loitsut Ltt Luonnontieto
11.00-11.45 Taikakulttuuri Taikaliemet Loitsut FyMa Suomi
12.30-13.15 Alkemia Taikaliemet Alkemia FyMa Loitsut
13.30-14.15 Alkemia M-loitsut Alkemia Luonnontieto
14.30-15.15 Englanti M-loitsut Taikaliikunta Ranska
15.15-16.00 FyMa Ranska Taikaliikunta

 

Tuo lukujärjestys ei tullut tuohon loppuun niin kivasti kuin sen olisi pitänyt, mutta ehkä se ei haittaa. Haluatteko jatkoa tälle? Mitä mieltä olitte tästä uudesta näkökulmasta?

2 kommenttia

  1. Jatkoa kiitos! Tää oli ihana! Tuli ihan sellanen Harry Potter fiilis tän luettua😅

    Vastaa

    1. Mä olin kokonaan unohtanut vastaa😭😭
      Mut siis kiitos! 💚
      Harry Potter – fiilis kuulostaa kivalta. 😂

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *